Laatste blogs

mr. B. Cornelissen (Bernard) | 14 september 2017
SKH, een stichting die tien peuterspeelzalen beheert, dient op 17 maart 2017 om 7:35 uur een ontslagverzoek in voor werkneemster, haar directeur, in verband met opheffing van haar functie. Diezelfde middag om 16.30 uur meldt de de werkneemster zich ziek. Zowel bij het UWV als bij de kantonrechter vangt SKH bot.
mr. E.R. Jonker (Erwin) | 1 september 2017
Een uitnodiging voor een golftoernooi levert vaak enthousiaste deelnemers op. Maar ook bij dit spel loop je kans op een aantal risico's. Het is goed hier even bij stil te staan. Lees meer ...
mw. mr. D. Vrolijks (Ditte) | 21 augustus 2017
Regelmatig krijg ik de vraag gesteld hoe lang de verplichting tot het betalen van partneralimentatie duurt. Hoe zit dat nu precies?
Het kindgebonden budget houdt advocaten en rechters in alimentatieland al sinds 2015 behoorlijk bezig. Dit komt onder meer omdat er in de wet geen uitgewerkte regels zijn vastgelegd over hoe de kinder- en partneralimentatie te berekenen. In korte tijd is de Hoge Raad inmiddels meerdere malen om duidelijkheid gevraagd. Ook zeer recent nog, reden voor onderhavige update.
Een werknemer die tijdelijk niet op het werk verschijnt in verband met het overlijden van zijn vader wordt na een dienstverband van nog geen anderhalf haar door zijn werkgever op staande voet ontslagen.

Pagina's